Προκήρυξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης 2022-2023

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» στο Αγρίνιο προκηρύσσουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης για το σχολικό έτος 2022-2023 αφιερωμένο στα Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ο ξεριζωμός και η προσφυγιά με τη ματιά της ποίησης.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, των τριών τάξεων του Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, που φοιτούν στα σχολεία όλης της Ελλάδας και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Ως έναρξη ορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2022 και ως τελευταία προθεσμία αποστολής των συμμετοχών, ορίζεται η 10/03/2023. Με το πέρας της αποστολήςτων συμμετοχών και εντός 30 ημερών ανακοινώνονται τα ονόματα των βραβευθέντων και διακριθέντων μαθητών τόσο με τα κοινωνικά δίκτυα όσο και μέσω τηλεφώνου.

Χρόνος- τόπος: Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να στείλουν ένα (1) μόνο αδημοσίευτο ποίημά τους – δηλαδή να μην έχει δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε έντυπο (βιβλίο, περιοδικό, εφημερίδα), ιστοσελίδα ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter κ.λπ) – με ελεύθερο θέμα, το οποίο δεν πρέπει να εκτείνεται σε περισσότερους των τριάντα (30) στίχων.

Ο/Η διαγωνιζόμενος/η θα στείλει ένα e-mail στο balaourapoetry@ppschool.gr με θέμα: «Για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης». Θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή του email όσο και για την υπογραφή του ποιήματος.

Το e-mail θα περιέχει δύο διαφορετικά αρχεία κειμένου:

– Στο πρώτο αρχείο θα είναι το ποίημα (με ψευδώνυμο) χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία.

– Στο δεύτερο αρχείο θα είναι γραμμένες όλες οι προσωπικές πληροφορίες: όνομα, επώνυμο, τάξη, σχολείο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, e-mail.

Το δεύτερο αρχείο θα ανοιχθεί μετά τη βαθμολογική αξιολόγηση των ποιημάτων και την έκδοση των αποτελεσμάτων, με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής. Χρησιμοποιώντας οι ενδιαφερόμενοι τα ψευδώνυμά τους ή τα πραγματικά ονόματά τους, θα μπορούν να μαθαίνουν τον συνολικό βαθμό που έλαβε το ποίημά τους από τους κριτές, όπως και την κατάταξή τους. Η 5/μελής Επιτροπή Κρίσης του διαγωνισμού αποτελείται από εκπαιδευτικούς, ειδικούς στη Λογοτεχνία. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 1 έως το 20 και τα αποτελέσματα θα προκύψουν από τους μέσους όρους των πέντε βαθμών.

Για τις συμμετοχές θα απονεμηθούν τρία Βραβεία (A΄, Β΄, Γ΄) και τρεις Έπαινοι (α΄, β΄, γ΄). Τα Βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα των 200, 150 και 100 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι Έπαινοι συνοδεύονται από λογοτεχνικά βιβλία. Στις περιπτώσεις ισοψηφιών Βραβεία-χρηματικά έπαθλα και Έπαινοι θα δίνονται ισομερώς. Σε όσους διακριθούν, είτε με Βραβείο είτε με Έπαινο, θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα, καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.

Τα Βραβεία, οι Έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε Ειδική Τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Δεν προκύπτει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες. Δε θα προκύψουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον, από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και η χρήση των έργων θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο φορέας διοργάνωσης αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 26410-24800.

Αγρίνιο, 25 Μαΐου 2022

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού

 Δ/ντρια Δημοτικού                Δ/ντρια Γυμνασίου       Δ/ντής Λυκείου        Συντονιστής Εκπ/σης

Μπαλαούρα Ευφροσύνη     Χρήστου Ευαγγελία     Κατσιπάνος Σωκράτης   Νάκος Κων/νος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s