Καλλιεργούμε (με) οικολογική και κοινωνική συνείδηση

Οι μαθητές της Α’ τάξης του Σχολείου μας, στις αρχές Νοεμβρίου, φύτεψαν εποχικά λαχανικά, μαρούλι, σέλινο, μαϊντανό, κρεμμύδι, υπό την επίβλεψη της Λουκίας Σπυράτου, καθηγήτριας της Οικιακής Οικονομίας. Τα λαχανικά που παράγουν οι μαθητές είναι βιολογικά, καθώς δεν γίνεται χρήση χημικών λιπασμάτων και εντομοκτόνων. Οι μαθητές μας θα προσφέρουν τα λαχανικά σε κοινωφελή ιδρύματα μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε», μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελοντισμού και φιλανθρωπίας του Σχολείου μας.

Η συγκεκριμένη βιωματική δράση αποτελεί για τους μαθητές ένα εύκολο τρόπο εκμάθησης στοιχείων βιολογίας των φυτών και απόκτησης δεξιοτήτων καλλιέργειας της γης (σπορά φύτευση, σκάλισμα, ξεβοτάνισμα, πότισμα κ.ά.). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι μαθητές μας νιώθουν χαρά και περηφάνια που παράγουν οι ίδιοι τρόφιμα φυσικά και υγιεινά, τα οποία προσφέρουν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σε μια εποχή που τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα πληθαίνουν, αυτό που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας είναι ότι η πραγματική η ευημερία επιτυγχάνονται μέσα από μικρές καθημερινές αλλαγές που ο καθένας μας οφείλει στον εαυτό του, στους συνανθρώπους του αλλά και στις επόμενες γενιές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s