1η συνάντηση του Εργαστηρίου 3 για το 9ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του 9ουΠαναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο  «Μνήμη Μικρασιατικού Πολιτισμού»,  οι μαθητές του Σχολείου μας που συμμετέχουν στο εργαστήριο 3 «Παρατηρούμε κτήρια, μνημεία, δρόμους 100 χρόνια μετά», ξεναγήθηκαν από τον κ. Δημήτριο ΗσαΐαΟμότιμο Καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων ‒Τοσιτσείων Σχολείων), στους προσφυγικούς οικισμούς της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να δουν, να ξεναγηθούν και να φωτογραφίσουν χαρακτηριστικά κτήρια του προσφυγικού οικισμού.

Ο κ. Ησαΐας ξενάγησε τους μαθητές, περιέγραψε τους βασικούς τύπους κτηρίων του προσφυγικού οικισμού, τους εξήγησε ποια στοιχεία άλλαξαν και ποια διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα. 

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί, ο κ. Ιωάννης Χριστόπουλος, Συντονιστής Φιλολογικών Μαθημάτων στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Λύκεια, ξενάγησε τα παιδιά στο Μουσείο, ξετύλιξε μέσα από τα αντικείμενα και τις φωτογραφίες που εκτίθενται  σε αυτό όλη την ιστορία της Μικράς Ασίας και πώς επηρέασε την ελληνική πραγματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s