Σήμερα 15/12/22 στις 5 μ.μ. η εκδήλωση «Ψηφιακός γονέας: Προκλήσεις, διλήμματα και προστασία των εφήβων στο Διαδίκτυο» στο θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 τα Αρσάκεια-Τοσίστεια Γυμνάσια Εκάλης διοργανώνουν για τους γονείς των μαθητών τους ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιακός γονέας: Προκλήσεις, διλήμματα και προστασία των εφήβων στο Διαδίκτυο» στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

Εφηβεία και διαδίκτυο είναι στις μέρες μας άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Οι έφηβοι ζουν δυο ζωές, μια στον πραγματικό κόσμο και μια στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου, ο οποίος όπως και ο πραγματικός αποτελεί πηγή δημιουργικών ευκαιριών αλλά και πολλαπλών ρίσκων. Έτσι, είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη στενής συνεργασίας των γονέων με το σχολείο ώστε και οι δυο μαζί να αποτελέσουν το ασφαλέστερο τείχος προστασίας των μαθητών στο διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

– Φρίντα Κωνσταντοπούλου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

– Δρ Γεώργιος Νάκος, Ψυχολόγος Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

– Στέλλα Τσιτσούλα, Σύμβουλος επικοινωνίας, Υπεύθυνη επικοινωνίας Εθνικής ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Αντιπρόεδρος Women4Cyber Greece.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση των ομιλητών με τους γονείς την οποία θα συντονίσει η κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, Προϊσταμένη Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Φ.Ε., Ψυχολόγος-MSc Σχολικής Ψυχολογίας, PhD(c).

Την εκδήλωση οργάνωσαν και επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Πληροφορικής των Γυμνασίων κ. Ξένια Σιούτη και κ. Ξένια Τριάντη.

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σήμερα 15/12/22 στις 5 μ.μ. η εκδήλωση «Ψηφιακός γονέας: Προκλήσεις, διλήμματα και προστασία των εφήβων στο Διαδίκτυο» στο θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s