Μεγάλη επιτυχία και απήχηση είχαν οι 14οι Ρητορικοί Αγώνες

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στο Αρσάκειο Ιωαννίνων οι 14οι Ρητορικοί Αγώνες των Αρσακείων. Κατά κοινή ομολογία, αποτέλεσαν μια μεγάλη γιορτή, πρωτίστως του ελληνικού λόγου. Στο τριήμερο που διήρκεσαν οι Αγώνες, δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστούν και να συσφίξουν τις σχέσεις τους 250 περίπου μαθητές-διαγωνιζόμενοι από όλα τα Αρσάκεια, αλλά και 50 κριτές (εκπαιδευτικοί και απόφοιτοι). Η δυναμική διά ζώσης επιστροφή των Ρητορικών Αγώνων μετά την πανδημία προκάλεσε ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες, ενώ θετικά σχόλια προκάλεσε και η σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία.

007

Εξαιρετική υπήρξε η όλη φιλοξενία με οικοδεσπότη το Αρσάκειο Ιωαννίνων στο σύγχρονο, εξαιρετικής αισθητικής και λειτουργικότητας κτήριο. Να σημειωθεί ότι τους Αγώνες παρακολούθησαν και αρκετοί γονείς, που συνόδευσαν τα παιδιά τους στα Ιωάννινα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο εργατοτεχνικό προσωπικό που κατέβαλε κάθε προσπάθεια και εργάστηκε με ζήλο, ώστε να υποστηρίξει το δύσκολο εγχείρημα.

Τον συντονισμό των Αρσακείων Ρητορικών Αγώνων έχει η φιλόλογος των Αρσακείων κ. Ειρήνη Τσαγκαράκη. Τους Αγώνες παρακολούθησε η Επόπτρια των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, η οποία συνεχάρη μαθητές, κριτές και διοργανωτές.

021

Οι Τελικοί στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών

Για την πόλη των Ιωαννίνων, οι Αγώνες υπήρξαν σημαντική είδηση, διότι αποτέλεσαν μια καινοτόμο βιωματική διδακτική πρακτική που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ήπειρο. Είναι ενδεικτικό της σπουδαιότητας των Αρσακείων Ρητορικών Αγώνων ότι οι τελικοί των αγωνισμάτων φιλοξενήθηκαν στην «κιβωτό του Ηπειρωτισμού», την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, και τους παρακολούθησαν ο δήμαρχος, η αντιπεριφερειάρχης και άλλα σημαντικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, η υποδοχή έγινε από τον κ. Ν. Αναστασόπουλο, επίκουρο Καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Γενικό Γραμματέα της ΕΗΜ, την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος κ. Δ. Παπαγεωργίου, που απηύθυνε και χαιρετισμό, ενώ βραβεύσεις έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Αγνή Νάκου, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ04 Ν. Ιωαννίνων κ. Δ. Κόρακας και η Λυκειάρχης του 1ου ΓΕΛ και λογοτέχνης κ. Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου.

011
mainRhet14 1a

Η προβολή των Αγώνων
Αξιοσημείωτη υπήρξε και η προβολή των Αγώνων στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό της απήχησης των Αγώνων αποτελεί το γεγονός ότι ήδη σχολικές μονάδες της πόλης εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδιοργανωθούν διασχολικοί ρητορικοί αγώνες με σχολεία από όλη την Ήπειρο.

Λεπτομέρειες για τα Αγωνίσματα και τους νικητές, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των Ρητορικών Αγώνων https://debate.arsakeio.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s