«Ένα σύμπαν από ευχές» 

Make – A – Wish «Το αστέρι της ευχής»

Το Σχολείο μας συμμετείχε στον δημιουργικό διαγωνισμό «Αστέρι Ευχής 2022-2023» του Make-a-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Συγκεκριμένα το τμήμα Β2, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών του Σχολείου κ. Κυριακής Πρεβενιού, δημιούργησε ένα ομαδικό έργο ζωγραφικής για την κατηγορία «Σχεδίασε το αστέρι σου».  

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό. 

Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια συλλογική συμμετοχή, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής. 

Η ιδέα 

Το τμήμα Β2 συνεργάστηκε αρμονικά. Τα παιδιά πρότειναν τις ιδέες τους και ψήφισαν την ιδέα που αντιπροσώπευε το έργο του Make – A – Wish. Η καλύτερη ιδέα για να ζωγραφιστεί στο αστέρι της ευχής ήταν του μαθητή Φίλιππου Δημητριάδη. 

Με αφετηρία το έργο τουMake – A – Wish και την ευαισθησία που δείχνει αυτή η οργάνωση στα παιδιά, ζωγραφίσαμε ένα σύμπαν γεμάτο με αστέρια – ευχές. Ένα παιδί καθισμένο στο φεγγάρι ψαρεύει τις ευχές των παιδιών που έχουν ανάγκη για να τις πραγματοποιήσει! 

Η ομάδα 

Τα παιδιά του Β2 δούλεψαν συντονισμένα και με προθυμία. Κάθε παιδί ζωγράφισε σε κίτρινους, πορτοκαλί και κόκκινους χρωματισμούς το δικό του αστέρι για να διακοσμηθεί ο χώρος γύρω από το κεντρικό αστέρι. 

Στο κεντρικό αστέρι με προσοχή και λεπτές κινήσεις χρωμάτισαν και σχεδίασαν το σύμπαν με τους πλανήτες και τα αστέρια! Χρησιμοποίησαν ακρυλικά χρώματα και ξηρά παστέλ. 

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του Β2 για αυτό το μοναδικό έργο! 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s