«Πλανήτης γη, το κοινό μας σπίτι»… Μέρος Β΄ – Εργαστήριο Δεξιοτήτων-Περιβάλλον, Α΄ Γυμνασίου

Τα τμήματα Α2 και Α4 του Α’ Αρσακείου – Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων του Α’ τετράμηνου, «Πλανήτης Γη, το κοινό μας σπίτι», έφτιαξαν, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, 4 επιτραπέζια παιχνίδια για το περιβάλλον, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Αρχικά διαβάστηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις όλων των παιδιών για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν:

  • Βιοκλιματική αρχιτεκτονική- μείωση της ενέργειας στο σπίτι και στο Σχολείο
  • Τι είναι το οικολογικό μας αποτύπωμα και πως μπορούμε να το μειώσουμε;
  • Ανακύκλωση υλικών: πρώτη ύλη
  • Νερό, το πολύτιμο αγαθό

Μετά από ψηφοφορία, επιλέχθηκε προς υλοποίηση η ιδέα που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, κατασκεύασαν τα παιχνίδια στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικών του Σχολείου.

Το τμήμα Α2 έφτιαξε το «Το μυστήριο της Ανακύκλωσης», ένα παιχνίδι στρατηγικής και γνώσεων για την περιβαλλοντική συνείδηση και την ανακύκλωση και το «Go Bowling, Go Green», ένα παιχνίδι για το νερό και την εξοικονόμησή του.

Το τμήμα Α4 δημιούργησε το «Green Mountain», ένα παιχνίδι που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει για την ανακύκλωση αλλά και για το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνουμε στη Γη, και το παιχνίδι «Ο Κήπος», ένα παιχνίδι για τη μείωση τοι Οικολογικού μας αποτυπώματος δημιουργώντας ένα κήπο με δέντρα και φυτά που συναντάμε στην Ελληνική Γη.

Το τετράμηνο έκλεισε με τους μαθητές να παίζουν με τα πρωτότυπα, διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s