Επίσκεψη της Β’ τάξης στο Xplore Entertainment Centre και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας 

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν το Xplore Entertainment Centre και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.  

Στον πρώτο χώρο, και συγκεκριμένα στο Xplore Oceans, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο πρώτο ενυδρείο της Αθήνας, γνώρισαν καλύτερα τον βυθό και τα μυστικά του, ανακαλύπτοντας μυστηριώδη πλάσματα του βυθού και θαλάσσια είδη από τροπικά και εξωτικά μέρη. Στόχος του προγράμματος ήταν, μέσα από εμπλουτισμένες και διαδραστικές εμπειρίες, οι μαθητές να κατανοήσουν τον υδάτινο κόσμο και τη σημασία του και να ενδιαφερθούν για την προστασία των ωκεανών και της θάλασσας.  

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, τη σύγχρονη κιβωτό του Ολυμπισμού στην Ελλάδα, που φιλοξενεί το αυθεντικό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις αναλλοίωτες αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου, όπου προβάλλεται η ιστορική διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ο καθοριστικός ρόλος της Ελλάδας στην ανάδειξη του Ολυμπισμού και η ανάδειξη της Αθήνας ως Ολυμπιακής Πρωτεύουσας. Παράλληλα, αποδίδεται φόρος τιμής στους Έλληνες αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, που απέσπασαν μετάλλια. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s